Endometriózis, autoimmun betegség, IR

Kukori

~ ~ ~ Emilia paleos története ~ ~ ~

Endometriózis, autoimmun betegség, inzulinrezisztenica

2014 márciusában tudtam meg, hogy autóimmun beteg vagyok! Pajzsmirigy alulműködésem is van (hashimotó) és inzulinrezisztenciám. 2008 óta van gyomor és bélgyulladásom, asztmám és szívproblémám! Endometriózisom is van, amivel kétszer is műtöttek az utóbbi 3 évben és volt egy életmentő beavatkozásom is.

Asztmából 3 éve gyógyultam meg önerőmből és saját elhatározásom segítségével. Budapesten elvégeztem a Buteyko légzés terápiát és tanfolyamot, azóta még az asztma pipámat sem használtam nehogy a gyógyszereket amiket az orvos állítása szerint egy életen át kellene szednem!

Most márciusban mikor kiderültek az újabb betegségek nagyon elkeseredtem és az különösképpen megrémített, hogy újabb gyógyszereket kellett volna szednem! Sokat híztam közel voltam a 70 kg hoz 155 cm magasságomhoz.

Aztán rátaláltam a paleolitra, amit ugyan sokan istenítenek, de legalább annyian gyűlölnek!

Szkeptikus figyelemmel fordultam a dolog felé, de révén hogy veszteni valóm már nem volt az állapotomat tekintve gondoltam üsse kő kipróbálom!
Áprilisban neki is fogtam eléggé komolyan véve, közben persze figyelemmel kísérve másokat, akik gyógyultak tőle és javultak!

Eltelt 3 hónap és a pajzsmirigy értékeim a helyére álltak gyógyszerek nélkül és kezdtek múlni a reggeli duzzanatok az arcomról, szememről és a rekedt hangom visszaállt a régi normál női hangra.
A fogyásról nem is beszélve amire szintén azt mondta a legtöbb orvos és “hozzáértő” ember hogy arról ne is álmodjak ilyen betegségekkel.

Most tartok 6 hónapnyi paleolit életmódnál!

Jelenleg szinte minden értékem normalizálódott, ami még nem állt vissza teljesen az is nagymértékben javuló tendenciát mutatott!
Fogyás terén 14 kg csúszott le és az ételkómáim az inzulinrezisztencia miatt teljesen eltűntek.

Endometriózis értékek is a tökéletes tartományban vannak, április előtt drasztikusan magasan álltak és semmi nem vitte le még a kemény hormon injekciók sem. (Egyedül szívre szedek conkort, de azt is el fogom hagyni idővel, a javasolt maroknyi gyógyszer mennyiségből ez hatalmas teljesítmény, hogy csak egyet szedek)!!! Jelenleg a fent felsorolt betegségekre ajánlott gyógyszerekből semmit sem szedek és pajzsmirigyre, inzulin rezisztenciára el sem kezdtem, javaslatra sem.

Folyamatosan járok ellenőrzésekre és minden rendben van!

Ez egy 6 hónapnyi elért teljesítmény gyógyszerek és drasztikus kezelések nélkül !!!
Azért osztom ezt meg veletek mert bízom abba, hogy másoknak is adhatok erőt ezzel a nagy akarattal és odafigyeléssel! Senki nem fog helyetted tenni és gyógyulni!

Én abban hiszek hogy mindent meg lehet gyógyítani és nem szabad elkeseredni, én a saját bőrömön tapasztaltam meg mit is jelent mind ez az egész! Az hogy idáig jutottam, fejlődtem nem másoknak hanem magamnak köszönhető!

Hatalmas hit, erő és kitartás ez az amit elvártam és ezt is teszem minden egyes nap!
Ezt kívánom nektek is tiszta szívemből!
Mindenkinek jobbulást és gyógyulást kívánok!!

Emilia (29 éves)

Kérdése van? Amennyiben szeretne kapcsolatba lépni a szerzővel, kérem írjon nekem (ide) !

Hello-paleo kommentje, avagy miről szól nekem ez a történet:
A paleo 6 hónap alatt meggyógyít?
Nem. Ezt semmiképp nem jelenti, hiszen 6 hónap nagyon kevés idő ennek eldöntésére. Sokkal hosszabb időnek kell eltelnie, hogy bármi ilyesmit állíthassunk.

Gyógyszermentesen meg lehet gyógyulni?
Van, mikor igen, van mikor nem. 6 hónap gyógyszermentességről beszélünk. Sajnos nem minden betegségre jelent teljes gyógyulást a paleo, sokszor szükség van gyógyszerekre is pluszban. Hogy ebben az esetben mi lesz a helyzet, azt majd az idő dönti el.

Akkor mégis mit mond ez a történet?
Azt, hogy elképesztően nagy javulást lehet elérni igen rövid idő alatt csak arra figyelve mit eszik az ember. Rengeteg negatív tünetet orvosolni lehet a paleoval, aminek óriási jelentősége van a mindennapi életminőséget illetően. Tehát sok esetben és sok tünet tekintetében rövid idő alatt látványos javulást lehet elérni. A látványos javulás nem egyenlő a teljes gyógyulással, ez utóbbit az idő fogja eldönteni! Ezt ne felejtsük el!

Azért tartom fontosnak ezt leírni, nehogy valaki “félreértse” a történetet és azt gondolja, hogy a paleo mindig minden betegségre “csoda gyógymód”.


2 thoughts on “Endometriózis, autoimmun betegség, IR

  Anikó said:
  October 25, 2014 at 9:58 pm

  Sziasztok
  Egyet értek az előttem szólóval,a paleó nem csoda de meg változtatja az életedet.Az én párom Colitis Ulcerózában /vastagbél gyulladásban/ szenvedett,magasvérnyomás,és pánik betegség kísérte a minden napjait.Napi renszerességgel krónikus fejgörcsökkel,láb duzzadással 40 évesen.Jártunk orvostól orvosig,sztk,és maszek rendelésekre.Javulás semmi.Csak vérzés,puffadás,görcsök fejfájás 122 kg-ot nyomott,álandó rosszul léttel a vérnyomása miatt stb…Két éve elkezdtük a paleót augusztusban,3 hónap mulva nem szedett semilyen gyógyszert nem vérzett,nem volt rosszul,kezdett fogyni,stb…most 91 kg,és gyógyultnak érzi magát.Amikor 8 hónap múlva vissza mentünk a gasztróenterológiára az orvos nem hitt a szemének a béltükrözés után,nem hitte el hogy a paleó miatt ilyen jó az eredmény azt mondta -nyugottan mondjuk meg ha maszek orvosnál jártunk,vagy esetleg külföldön gyógyították meg a páromat-Viszont az asztalán lévő papírra felírta hogy -paleo-.Szerintem utána nézett…Az orvosok többsége nem ismeri behatóbban ezt a táplálkozási formát-Én örülök hogy rátaláltam mindenkinek ajánlom

  Liked by 1 person

   hello-paleo.com said:
   October 26, 2014 at 12:59 pm

   🙂 Nagyon örülök, hogy neki is segített :-)!!!!!!!!!!!!!

   Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s