Paleos Egészség

Sok hűhó semmiért? 

Divat ide, divat oda, úgy tűnik, hogy a paleo életmód csupa macera. Nincsenek gyors megoldások. Sok időt kell a konyhában eltölteni, többfélét kell főzni, és még sokba is kerül.

Akkor mégis mi értelme az egésznek? Ha egyszerűbb a könnyebb utat választani, akkor miért „kínozza” magát valaki a paleoval? Miért nehezíti meg a saját dolgát? Nem nehéz belátni, hogy ennek komoly oka van, ez az ok pedig jól látható az eredményeken. A válaszokból kiolvasható, hogy a paleo étrend komoly egészségügyi előnyökkel jár, jótékony hatását saját bőrükön tapasztalják a paleózók.

Hogy van a beteg? 

És itt jön a lényeg, ami megmagyarázza, az emberek miért hajlandók sok időt a konyhában tölteni, vagy akár nagyobb kiadásokba is bocsátkozni. Megmagyarázza, miért tartanak ki a paleo mellett annak ellenére, hogy sok kényelmetlenséggel jár, amilyen például a kellemetlen magyarázkodás vendégségben vagy étteremben. Kitartásuk oka nem más, mint hogy remekül érzik magukat. Gyógyszer text

A paleozók látványos egészségügyi javulásról számoltak be, függetlenül attól, mennyire volt komoly bajuk a paleo diéta megkezdése előtt. Kimagasló arányuk, pontosan 72 százalékuk tapasztalt javulást az egészségében a paleo előtti időszakhoz képest. A súlyosabb egészségügyi gondokkal küzdők körében ez az arány már 91 százalék. Sőt, közülük 11 százalék teljesen gyógyultnak vallja magát. A paleonak köszönhetően a válaszadók 11 százaléka elhagyta korábbi gyógyszereit. Ugyanez az érték a komoly egészségügyi gondokkal küzdőknél már 21 százalék!

Nem kell nagy betegnek lenni, hogy paleoval javulást tapasztaljunk. A paleo előtt még enyhe tünetekkel küzdő diétázók is határozottan jobban érzik magukat: 78 százalékuk észlelt javulást, ebből 59 százalék komoly javulást tapasztalt. Ez az eredmény azt a tipikus jelenséget mutatja meg, amikor az emberek alapvetően tünetmentesnek érzik magukat, majd a diéta hatására tapasztalják meg igazán, mit jelent valójában a tünetmentesség. A paleo tehát nekik is tudott adni valamit. Paleos csodapirula

Ne feledjük! A válaszadók nem valami drága, paleos csodapirulától lettek jobban, mindössze a maguk által készített paleos ételektől tapasztalták meg a javulást!

Egészségügyi gond

Meggyógyult

Javult vs beteg volt eGyógyszer

Gyógyszer vs hogyan beteg

 

Paleo mellékhatása: jobb közérzet Smile

Úgy tűnik, a paleo életmód nem csak az egészségünkre van hatással, hanem a hangulatunkra és a közérzetünkre is. A válaszadók 83 százaléka érzi úgy, hogy javult a közérzete, 76 százalékuk észlelte energiaszintjének emelkedését, a megkérdezettek 70 százalékának pedig javult a hangulata.

Közérzet energia

Hangualt stressz

Alvas labor

Paleo mellékhatása: fogyás centi

Jobb egészség és közérzet. Kell ennél több? Ha ez sem lenne elég, akkor következzen az étrend egyik kellemes mellékhatása: a fogyás.

A megkérdezettek 80 százaléka fogyott a paleoval annak ellenére, hogy nem ez volt az elsődleges célja. Fogyott és nem is keveset, átlagosan tíz kilót, ami nem kis teljesítmény. Ha belegondolunk abba, hogy a civilizációs betegségek egyik fő oka a túlsúly és a belőle fakadó metabolikus szindróma, s hozzátesszük, hogy a magyar emberek 60%-a túlsúlyos vagy elhízott, akkor az is világossá válik, hogy miért gyógyít a paleó.

Fogyott

Hany kilót fogytal

Sport Sport

Ha valakit még nem győztünk meg arról, hogy a paleozás nem a lusták étrendje, akkor lássunk még egy adatot, ami rámutat, itt nem egy újabb diétáról, hanem egy életmódról van szó. A válaszadók 60 százaléka heti rendszerességgel gyakorol valamilyen sportot, 29 százalékuk pedig napi szinten sportol!

Sport

Étrendkiegészítők

A megkérdezettek majd mindegyike szed valamilyen étrendkiegészítőt, sőt nem is egyet. Átlagosan 4 félét. A legnépszerűbb a D és C vitamin a halolaj és a magnézium.

Étrendkiegészítők

Milyen étrendkiegészítőt szed

További érdekességek…
Üzenetek  –>


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s