Rólam


Végzettségemet tekintve pszichológus vagyok és piackutató.

2010-ben endometriózist diagnosztizáltak nálam, miómákat és terratomát.

A diagnózist két műtét is követte két éven belül és sok sok próbálkozás, ami arra irányult, hogy hatással legyek saját egészségi állapotomra, ami felett a kontrollt úgy tűnt teljesen elveszítettem. Próbáltam “egészségesen” táplálkozni, vegyszermentesen élni. Ennek ellenére egyáltalán nem éreztem magam egészségesnek, bár kívülről nem tűntem különösebben betegnek.

2012 októberében álltam át a paleolit életmódra, mikor az endometriózis mellett még inzulinrezisztenciával is diagnosztizáltak.

Elkezdtem a diétát és döbbenten tapasztaltam, hogy nem csak az inzulinrezisztencia, de minden egyéb kellemetlen tünetem is eltűnt.

Nincs már ebéd utáni fárdtság, puffadás, állandó fejfájások, izületi gyulladások, térd vizesedés, vashiány, vérszegénység, hajhullás, krónikus fáradtság, nincsenek cisztáim, elmúlt az állandó arcüreggyulladás, normalizálódott a prolaktin és tesztoszteron szintem, nincsenek állandó aftáim, nem szúr/fájdogál a hasam, rengeteg energiám van, van kedvem sportolni, kirándulni és még rengeted más pozitív dolgot felsorolhatnék.

És ami számomra talán a legfontosabb, hogy tünetmentes az endometriózisom.

A sok sok javulás után talán érthető, ha szívügyem lett a paleo. Mint ahogy az is szívügyem, hogy a paleo eljusson minden olyan őszinte érdeklődőhöz, akinek a baján segíthetne és aki kellően nyitott és kész az életmódváltásra.

A weboldal célja, hogy a paleolit életmód iránt érdeklődők még több oldalról tudjanak tájékozódni és megismerkedhessenek a paleozók személyes tapasztalatával is.

Elméleti síkon bár lehet vitázni, azonban a gyakorlat mutatja meg igazán mi működik, mi nem.

Ez a hivatalos bemutatkozás. A nagyon hivatalos.

Viszont az igazság az, hogy én napokig tudnék beszélni a paleoról és csak akkor hagynám abba, ha lelőnének. Aki kíváncsi az egész történetre kicsit részletesebben, az alábbi linken elolvashatja. De figyelmeztetek mindenkit, hosszú lesz a történet.

Ha érdekel itt elolvashatod –> A Vágatlan Verzió


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s